Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2013 13:10 - Scorpions - MTV Unplugged
Автор: laurencia Категория: Музика   
Прочетен: 3124 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 05.01.2014 17:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     На 11 и 12 септември 2013 г. германската легенда  Scorpions проведоха два фантастични концерта под открито небе на знаменития атински театър Ликавитос за шоуто MTV Unplugged.

     Откритият театър Ликавитос е проектиран от гръцкия архитект Такис Зенетос през 1965 г. и е на същата възраст като групата (дебютирала също през 65-та година). Театърът се намира на едноменния хълм в Атина на 300 метра височина и има внушителна панорамна гледка към гръцкия метрополис. Но забележителният декор не е единствената причина, поради която Scorpions избират Атина за първия концерт на открито в историята на поредицата MTV Unplugged.

     „Когато решихме да направим акустичен концерт, първата ни мисъл за място беше именно Гърция.” – спомня си Клаус Майне, а относно избора на открития театър Ликавитос, Майне обяснява: „Свирихме тук преди много години, това е красиво място. Спомням си как зад гърбовете ни феновете се катереха върху скалите наоколо. В акустичния концерт включихме както най-големите ни хитове през годините, така и нови песни, които никога до момента не сме  представяли пред публика.”

 

     Ето част от атмосферата, от безкрайния бис и две много специални за Pудолф и Клаус солови изпълнения. Баладата на Шенкер, в която той се изявява като вокал е рядко срещано събитие по принцип. Също много хубава е и инструменталната пиеса на Матиас Ябс - "Delicate Dance"...











Тагове:   live,   Athens,   acoustic,   2013,   Scorpions,   MTV Unplugged,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laurencia
Категория: Други
Прочетен: 915085
Постинги: 575
Коментари: 3390
Гласове: 41663