Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2010 18:00 - Rock your life
Автор: laurencia Категория: Музика   
Прочетен: 1722 Коментари: 2 Гласове:
18

Последна промяна: 02.02.2011 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     
     На 62 години е прието хората да пишат мемоарите си. А той не се чувства и наполовина толкова стар. Запознайте се с Рудолф Шенкер – момчето, което не спира да мечтае. Книгата, издадена от него през 2009 г. заедно с музикалния журналист Ларс Аменд, представлява невероятен коктейл, съдържащ една по-различна от традиционната житейска философия, най-вълнуващите и забавни моменти от пътуването на Scorpions заедно през годините, малко йога, аюрведа и езотерика за пикантност.
 

     „Животът трябва да се живее така, както сам си го представяш, а не според очакванията на околните. Прави това, което ти доставя удоволствие, само по този начин ще избягаш от всеобщата заблуда.” – сигурен е Шенкер и блестящата му кариера е доказателство за това.

     Книгата е уникална и поради факта, че се превръща в източник на неугасващо вдъхновение за широката търсеща читателска аудитория. Без значение дали си на 20, на 40 или на 60 години... Независимо от това, с какво се занимаваш в момента: дали ремонтираш коли, възпитаваш деца, рисуваш или мечтаеш да станеш президент като Барак Обама. Разлика няма. Простотата на изказа и искреността са толкова завладяващи, че сякаш откриваш много свои мисли и подобни преживявания, дори да си на милиони мили от правенето на музика.

     Не ми се иска да преразказвам части от книгата. Издателство „Махалото” сега се е погрижило да я имаме преведена на български език. Нека оставя за тези, които не са я чели, а смятат да го направят, удивлението от първия прочит. Силно се изкушавам, обаче, да цитирам следващия кратък откъс:

 

     „Знаеш ли защо хората, занимаващи се с екстремни спортове, са толкова щастливи и спокойни? Защото те се поставят в ситуации, в които изцяло се сливат с природата. Когато алпинист се катери по отвесна скала без осигурителни въжета, единственото, което има значение за него в този момент, е самият момент. Той е толкова концентриран, че живее само за мига, отърсвайки се от всички излишни мисли. Ако се разсее дори за секунда, падането му е неизбежно. Да се освободи напълно от шума на притесненията и да бъде изцяло и само със себе си, е равносилно на милион успокоителни милувки за душата му. Екипировката, скалата, въздухът, слънцето, кръжащите наоколо птици, човекът – всичко е едно цяло. Алпинистът се чувства лек и свободен, въпреки че е напълно погълнат от непосредствената си задача. Намира се в своеобразно състояние на медитация, което го кара да се доближи до божествената си същност, затова ще продължава да се катери и занапред. Изкачването на скали е неговият път към щастието – така, както свиренето на китара е моят. Сега е твой ред. Не, не се измъквай - нямаш оправдание.”






Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sestra - Несъмнено интригуващо е за мен.
07.12.2010 15:18
Благодаря, laurencia
цитирай
2. laurencia - sestra,
07.12.2010 19:50
Благодаря ти аз, че наминаваш. :) Според мен, книгата е едно от малкото заглавия в момента на масовия пазар, задоволяващо духовния глад. Като истинска фенка на Scorpions, нямаше начин да пропусна такава интересна изява на основателя на групата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laurencia
Категория: Други
Прочетен: 914960
Постинги: 575
Коментари: 3390
Гласове: 41663